KURDELE ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL OLMALIDIR?
Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. Çok fazla soğuk ve sıcak havada bırakma çiçeğin yapraklarına fayda sağlamaz. Hava akımlarından kolay etkilenen kurdele çiçeğini bu etkiden korunmalıdır. Her bitki gibi zamanla topraktaki vitamin ve mineralleri tüketen bitkiye yılda en az bir kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır. Kurdele çiçeğini bulunduğu ortamda tek başına rahat bırakınız. Arada kalmış sıkışmış olmayı sevmeyecektir. Bu nedenle farklı bitkilerle dip dibe koymayınız.
SULARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER HUSUSLAR
Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacını tamamen gidermek için günde en az iki kere sulanmalıdır. Ancak bu durum kış ayında tam tersidir. Yalnızca toprağın kuru kalmaması için düzenli olarak takibi yapılmalıdır.
Suyu dökerken her bölge eşit miktarda dökmeye özen gösteriniz. Bir taraf kuruyken bir taraf aşırı nemli kalmamalıdır. Her zaman aynı oranda su vermeye özen gösteriniz. Bir gün az bir gün fazla olması dengesini bozacaktır. Kurdele çiçeği bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 12 °C nin altında olmaması gerektiğidir.
KURDELE ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?
Kurdele çiçeğinin çoğaltılması çiçeğin köklerinden ayırma yöntemiyle olabilir. Köke hasar vermeden çiçeği kökünden yavaşça çıkartınız. Üst kısımlara uzanan ince kısımları yeni bir bitki oluşumuna işarettir. Bu kısımları yeni bir saksıya transfer ederseniz, kurdele çiçeğinin çoğalmasına yardımcı olabilirsiniz. Eğer kurdele çiçeğinizin saksısı yeterince geniş değilse, çoğaltma yapacağınız kökleri hali hazırda olan eski saksınıza yapabilir, kurdele çiçeğinizi ise daha geniş bir saksıya geçirebilirsiniz.